Opdracht ingeblikt
Voor deze opdracht was het de bedoeling om een luxeverpakking te ontwerpen voor een voedingsproduct naar keuze in blik. Er is gekozen voor het merk Boss Rijstpap van Bosto. De verpakking moest ook makkelijk draagbaar zijn en kijkgaten hebben. De grafische vormgeving mocht enkel typografisch worden uitgewerkt.
De originele blikken van Boss ogen zeer goedkoop en alledaags. Dit komt door de drukte die gecreëerd wordt. Alle elementen op het etiket schreeuwen om je aandacht. Daar is getracht verandering in te brengen met dit project. Voor de blikken van Boss Rijstpap een luxeverpakking ontwerpen. Er moest dus een elegante oplossing voor ontwikkeld worden. 
Drie blikken van Boss met het originele etiket.
De binnendoos of schuif is het meest complexe gedeelte van het totaal.
De binnendoos of schuif is het meest complexe gedeelte van het totaal.
De kapvorm van de omdoos.
De kapvorm van de omdoos.
De kapvormen van deze verpakking zijn vrij eenvoudig. Met uitsluiting van de kapvorm van de schuif. De binnendoos of het schuifgedeelte is zeer stevig. Het doet dienst als een soort display om de blikken presentabel op tafel te zetten. Je kan er zonder de omdoos mee schudden en draaien. De blikken vallen er slechts in één positie uit. Namelijk als je ze er wil uitnemen. Er is aan elk detail gedacht. Van een label aan de hendel van het blik om deze makkelijker te openen tot een scheurstrook aan de buitenband met hetzelfde doel maar dan voor de doos. Tevens is er ook goed nagedacht over de branding op de doos. Zo is er zelfs een logo in het midden van het handvat bovenaan. 
De docenten vonden dit ontwerp zo geweldig dat ze het hebben opgenomen in het inventaris van de hogeschool om tentoongesteld te worden. (Langs één kant wel jammer, want nu heb ik zelf geen fysiek exemplaar meer.)
De renders van deze doos zijn gemaakt in Adobe Illustrator met de plug-in van Esko. Hierbij komt mijn reeds opgedane kennis uit productontwikkeling erg van pas.
Wanneer het ontwerp in een realistische situatie wordt geplaatst, brengt het rust, klasse en elegantie in een winkelrek. Het is een innovatieve en luxueuze oplossing voor een eenvoudig blik rijstpap.

You may also like

Back to Top